Kérdése van? Hívjon! +36-20/328-2370 Írjon! info@fudoktor.hu

Öntözés, öntöző rendszerek

Szaktanácsadás

Az öntözőrendszer használata, üzemeltetése során találkozhat olyan problémával, aminek a megoldásában szüksége lehet tapasztalt szakember tanácsára. Forduljon hozzám bizalommal és késséggel segítek!

Felmérés

A pontos felmérés, a helyes tervezéshez nélkülözhetetlen. A felmérésnek nem elég csak a kert méreteit tartalmaznia, jelölni kell minden az öntözés szempontjából lényeges tereptárgyat, vízkivételi helyet, nem öntözendő területet, növénytípusokat. A felmérést kérheti előzetes egyeztetés alapján.

Számítógépes tervezés

A tökéletes rendszer kivitelezésének az alapja a helyes és pontos tervezés. A tervezést speciális öntözőrendszer tervező programmal készítem. A jó program azonban önmagában kevés. Én szakatudással, és több éves tapasztalattal készítem el az Ön és növényei igényeinek legmegfelelőbb öntözőrendszert. Így garantált a megbízható, kiválóan működő rendszer!

Árajánlat

A terv alapján készítek egy pontos árkalkulációt és egy részletes anyagkiírást. Ebben szerepel az öntözőrendszer összes összetevője, a szórófejek száma, a szerelvények, csövek és minden egyéb felhasznált anyag, valamint az elvégzett munka díja.

Telepítés

A kivitelezés ideje családi házak esetében átlagosan 1- 3 nap. Öntözőrendszert akár meglévő gyep esetén is lehet telepíteni. Ilyenkor törekszem, hogy a növények a legkisebb mértékben szenvedjék meg a kivitelezést. Vékony profilú speciális ásók használatával a telepítés után szinte láthatatlan lesz a beavatkozás. Pár hét rendszeres öntözés után már csak egészséges sötét gyep emlékezteti a megrendelőket arra, hogy itt néhány napja egy automatikus öntözőrendszert állítottak munkába. A telepítés után átadom a rendszert a megrendelőnek, megmutatom a működését és megtanítom a használatára.

Átalakítás, javítás

A kert változhat, alakulhat, ilyenkor szükséges az öntözőrendszert is hozzá alakítani. Esetleges meghibásodások akkor is előfordulhatnak, ha egyszerűen csak használjuk a rendszert. Bármelyikről legyen is szó állok rendelkezésére.

Tavaszi indítás

Tavasszal egy ellenőrzéssel egybekötött üzembe helyezést szoktam javasolni. Ilyenkor átnézem a rendszert, ellenőrzöm a szórófejeket, az öntözési programot, cserélem az esetleg megrongálódott fúvókákat.

Őszi víztelenítés

Természetesen a víztelenítést még a fagyok beállta előtt célszerű elvégezni. Ha a rendszerben víz marad, sajnos a fagyok károsíthatják az öntözőrendszert. Ezért a szezon végén vízteleníteni kell az öntözőberendezést. Erre a legjobb módszer a kompresszoros kifújatás. A víztelenítés esedékességére ügyfeleink figyelmét mindig idejében felhívom!

Értékesítés

Nálam minden kapható, ami egy öntözőrendszerhez kellhet. Nálam megtalálható a piacvezető Hunter öntözéstechnikai gyártó termékei.